Cukormentes szamócalekvár
2019. június 14. írta: Virágom Világa

Cukormentes szamócalekvár

Tesztelve

Sajnos nem vagyok nagy lekvár rajongó,mert számomra túl édesek. Idén azonban megakadt a szemem a Lidl Cukor STOP lekvár tartósítóján. Igaz manapság mindenki próbál tartósítószer mentes ételeket fogyasztani és készíteni,de ugyan ekkora figyelmet kap a cukormentesség is.

Az első kísérlet szamócával történt. A lekvárt 3 kg szamócából készítettem.

img_20190605_090008.jpg

Ha a tartósítószer csomagolását elolvassuk,a hátulján láthatjuk,hogy 1 kilónként 1 zacskó szükséges az elkészítéshez.

A szamócát pépesítsük (ezt lehet krumplinyomóval vagy botmixerrel is) attól függően,ki mennyire szeretné darabosra. A pépet jól keverjük el a szükséges mennyiségű tartósítóval. Ha sűrűbbre szeretnénk,adhatunk hozzá 1 db citrom levét. (Ne felejtsük el,hogy ez savanyúbb ízt ad a lekvárnak.)

img_20190605_101530.jpg

A keveréket forrástól számított 5 percig kell főzni és még forrón mehet is az üvegekbe. Ezután rakjuk száraz dunsztba és hagyjuk kihűlni. 

img_20190607_074941.jpg

img_20190607_074917_2.jpg

Már el is készült a lekvárunk :)

A bejegyzés trackback címe:

https://viragomvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr2914893934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása