Herberstein Zoo
2024. augusztus 22. írta: Virágom Világa

Herberstein Zoo

Kirándulj Ausztriában!

Graz-tól kb 48km-re található ez a "kis" gyöngyszem. Szerintünk tényleg az. Kicsit eltér a szokványos állatkertektől,inkább parknak nevezném. Területe 46ha,az állatok mellett játszóterek,kertek és egy kastély is megtalálható. Ez utóbbiba csoportos tárlatvezetések is indulnak és különböző eseményeknek is helyszínt ad (pl. esküvő)

img_20240802_132404_1.jpg

A park területén belűl kisvonat is közlekedik,ami körbejárja a parkot,ha valaki mégis inkább gyorsabban haladna. Megáll a kastélynál is,ahol kb 10-15 percet vár amég körülnézhetünk. Ha tovább maradnánk,azt is megtehetjük és a következő kisvonattal is visszatérhetünk majd  a kiindulási pontunkra.

img_20240802_125417.jpg

A hely teljes mértékben gyerekbarát,pelenkázók,játszóterek, állatsimogató is van,sőt bérelhetünk kiskocsit is. Ennek a díja 6euro+20euro kaució.

img_20240802_134328_1.jpg

A park területén több darázsgarázs is épült.

 

Az állatoknak hatalmas területeik vannak,amit ki is használnak. Szerencsénkre látogatásunk alatt is aktívak voltak és nem csak pihentek.

A park nem sík területen helyezkedik el,a domb tetejére felérve kilátót is találhatunk,de a kilátás anélkül is csodás bármerre nézünk. Szinte az egész terület árnyékos a sok fának köszönhetően ami nyáron nem elhanyagolható szempont. 

Ha ausztriába kirándulnál gyerekekkel vagy csak a pároddal, ne hagyd ki a Herbersteini állatparkot! Jó és rossz idő esetén is élvezhető. Esős időben a kisvonattal körbe lehet járni és egy fedett játszóház is van,ami kb 1100m2!

A bejegyzés trackback címe:

https://viragomvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr2418461151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2024.08.25. 22:19:36

A darage-garage épületeket mondjuk tehették volna az utaktól távolabb is, ahol nem mennek oda kiskölkek kutyák, stb.Főleg, hogy a daragéknak tökmindegy, hol is vannak ezek a garazsak.De amúgy jó lehet.
süti beállítások módosítása