Boldogasszony levendulás
2024. június 25. írta: Virágom Világa

Boldogasszony levendulás

Levendulaszüret

Országszert egyre népszerűbbek a Szedd magad programok,nem csak gyümölcsök kapcsán. Sok helyen hírdetnek már levendula szedd magad programokat is,vagyis levendulaszüretet. Az egyik ilyen hely Zala megyében található,annak is talán kicsit eldugottabb csücskében,Vasboldogasszonyban! Nincs ám olyan messze mint hangzik,csupán 13 km Zalaegerszegtől. Mindenképpen megéri ezt a pár km-t megtenni,hiszen itt egy nyugodt és csendes,dombokkal körülvett levendulásba találhatjuk magunkat,távol a város zajától és persze porától. És amennyiben levendulaszörpöt készítenél vagy sütit a szedett virágból,ez sem utolsó szempont!

img_20240616_101510.jpg

Kb 2000 tő levendula található itt és ezek a tövek nem máshonnan,mint Tihanyból érkeztek! A terület adottságainak köszönhetően szép hosszú száruak,így gyönyörű csokrokat lehet belőlük készíteni! Mindez egy 7000m2-es területen található,amiből 3500m2-t borít levendula. Tehát ha csak piknikeznél egyet vagy elbújnál a világ elől,itt azt is nyugodtan megteheted.

Ha kedved tartja elkészítheted a saját levendulabuzogányodat,koszorúdat,kopogtatódat ráadásúl ezekből is több félét,de meg is vásárolhatod őket.Ezek mellett levendulaolaj és levendulavíz is kapható. -Levendulavízzel kapcsolatban voltak fenttartásaim,de be kellett látnom valóban hatásos a szúnyogok ellen!- Ha csak pihennél azt is megteheted,eltölthetsz itt órákat is hallgatva a méheket.

img_20240609_121941.jpg

 

A szezon ugyan a végéhez közeledik,de még így is hátra van egy hétvége(június 29-30),amikor elkirándulhatsz erre a szuper helyre,egy jó társaságba vagy csak a csendbe!

img_20240623_141133.jpg

Itt mindig van valami program! A fentebb említett kézműves lehetőségek mellett a gyermekeket népi jellegű játékok várják (Pitypang játékudvar). A felnőttek pedig kiengedhetik a gőzt,úgyanis íjászatra is van lehetőség(Flagella Dei Kft.). Lőhetsz céltáblára,almára de még levendulacsokorra is. Ha az utóbbit eltalálod még haza is viheted.

img_20240615_102726.jpg

Belépőjegy nincs,így ha csak fotóznál azt is megteheted,de mivel levendula ültetvényen jársz,ne felejts el szedni egy csokrot vásárfia gyanánk :)

A bejegyzés trackback címe:

https://viragomvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr6718434873

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása