Ínycsiklandó házi kolbász,recepttel
2019. január 19. írta: Virágom Világa

Ínycsiklandó házi kolbász,recepttel

A vidék ízei

img_20181228_180102.jpg

Házi kolbász

 

Hozzávalók:img_20190118_160848.jpg

10 kg sertéshús(darált)

22 dkg só

10 dkg őrölt pirospaprika

8-10 gerezd fokhagyma 

3 púpos tk őrölt feketebors

2 púpos tk őrölt kömény

sózott sertés vékonybél(Böllér Kft.)

A darálthúst tegyük egy akkora edénybe,amibe majd kényelmesen össze tudjuk keverni a fűszerekkel.

A fokhagymát nyomjuk át fokhagymanyomón és keverjük hozzá a pirospaprikát. Kevés vizet engedjünk fel ,így a paprika, a húshoz keverve egyenletesebben oszlik el. Az így kapott keveréket és a sót adjuk hozzá a húshoz,majd alaposan keverjük el.

img_20190118_162502.jpgEzután szórjuk meg borssal és köménnyel,majd ezt is keverjük össze. Pár szem egész köményt hozzákeverve izgalmasabb ízhatást érhetünk el. 

img_20190118_162836.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Áztassuk vízbe a beleket,mikor megpuhultak már tölthetjük is a kolbászt.

Majd pározzuk őket és mehetnek is a füstölőbe,vagy frissen sütve is fogyaszthatjuk.

 

img_20181228_102959.jpg

img_20181228_180102_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://viragomvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr9914573210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása